İmtahan Dərəcələri | İmtahan üçün lazımi şərtlər | Mündəricat | |||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Ik kyo |
Ni kyo |
San kyo |
Yon kyo |
Go kyo |
Shiho- nage |
Irimi- nage |
Kote- gaeshi |
Kaiten- nage |
Tenchi- nage |
Jiyu waza |
Kokyu- ho |
||
5-ci Kyu |
30 gün təcrübə | Shomen-uchi | Katatedori | Shomen-uchi | Oturaq | ||||||||
4-cü Kyu |
5-ci Kyu aldıqdan sonra 40 gün təcrübə | Shomen-uchi Katadori |
Yokomen-uchi | Shomen-uchi | Oturaq | ||||||||
3-cü Kyu |
4-cü Kyu aldıqdan sonra 50 gün təcrübə | Shomen-uchi (Oturaq və Ayaq üstü) |
Ryotedori Yokomen-uchi |
Shomen-uchi Tsuki |
Ryote dori |
Oturaq | |||||||
2-ci Kyu |
3-cü Kyu aldıqdan sonra 50 gün təcrübə | Shomen-uchi (Oturaq və Ayaq üstü) Katadori (Oturaq və Ayaq üstü) |
Katatedori Hanmi-handachi |
Shomen-uchi Tsuki(Ayaq üstü) Katatedori |
Kata tedori |
Ryote dori |
Kata tedori |
Oturaq | |||||
1-ci Kyu |
2-ci Kyu aldıqdan sonra 60 gün təcrübə | Shomen-uchi (Oturaq və Ayaq üstü) Yokomen-uchi (Oturaq və Ayaq üstü) Katadori (Oturaq və Ayaq üstü) Ushiro Ryotedori |
Yokomen
-uchi |
Katatedori Ryotedori (Hanmi-handaçi və Ayaq üst) |
Shomen-uchi Tsuki Katatedori |
Ryote dori |
Kata tedori Ryote dori Moro tedori |
(Oturaq Ayaq üstü) | |||||
1-ci Dan |
1-ci Kyu aldıqdan sonra 70 gün təcrübə (15 yaş və daha böyük) | Silahsız üsullar (oturaq, oturaraq ayaq üstə qarşı, ayaq üstü
texnikalar zərbə vurmaq, itələmək, bütün növ tutuşlar çiyin, dirsək, yaxadan, biləkdən, və əldən, arxadan bütün tutuşlar. |
|||||||||||
2nd Dan |
1-ci dan aldıqdan sonra minimum 1 il, və 200 gün təcrübə | Yuxarıda olan tələblər və əlavə Tantodori və Futareqake. Aykido haqda məqalə hazırlayın |
|||||||||||
3rd Dan |
2-ci dan aldıqdan sonra minimum 2 il, və 300 gün təcrübə | Yuxarıda olan tələblər və əlavə Taçidori, Codori və Taninzuqake. Aykido haqda məqalə hazırlayın (mövzu sizə deyiləcək) |
|||||||||||
4th Dan |
3-cü dan aldıqdan sonra minimum 3 il, və 400 gün təcrübə, (22 yaş və daha böyük) | Ciu Vaza, Əvvəlki dərəcələr üzrə proqramın təkrarı, əlavə qısa esse |